Deze heerlijke Thaise soep staat bij mij thuis regelmatig op het menu. De combinatie van de frisse citroensmaak met het knapperige van de groente en het licht pittige accent is perfect voor een snelle lichte maaltijd op een drukke dag.

Schil een stukje gemberwortel van 4 cm en snij dit in plakjes. Doe dit samen met de steeltjes van een bosje koriander, 2 stengels citroengras en eventueel enkele blaadjesdjeroek poeroet (limoenblad, verkrijgbaar bij de toko) in een liter water en breng dit aan de kook.

Voeg 3 eetlepels vissaus en het sap van 2 limoenen toe. Vis de koriandersteeltjes uit de soep en voeg 1 blik kokosmelk (400 ml) toe. Snij 250 g (biologische) kipfilet in reepjes.

Maak 200 gram peultjes schoon en halveer ze. Voeg de kip en de peultjes toe aan de soep en kook deze in een paar minuten gaar. Snij een groene of rode peper (zonder zaadjes) en 3 bosuitjes in ringetjes en roer deze door de soep.

Haal de gemberplakjes, de djeroek poeroet en het citroengras uit de soep en schep de soep in grote kommen en garneer met fijngeknipte korianderblaadjes. Lekker met wat kroepoek of naanbrood.

 

Soepen zijn verrassend gezond. daarom hebben we een soepdownload voor je gemaakt met 16 lekkere PuurGezond soepen. Je schaft deze download met recepten aan in onze webwinkel voor maar 2,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten