lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

2 sneetjes volkorenbrood
½ komkommer
2 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet)
½ eetlepel mayonaise
2 eetlepels peterselie en/of munt, fijngehakt
versgemalen zwarte peper
4-6 plakjes lichtgezouten runderrookvlees of 2 plakjes ham
½ bakje tuinkers
zout en peper

Bereiden

  • Maak de salade: halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Dep de helften goed droog met keukenpapier en snijd ze in kleine blokjes.
  • Meng de komkommerblokjes in een kom met de yoghurt, mayonaise en peterselie of munt. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  • Bestrijk de sneetjes volkorenbrood dun met wat komkommersalade en leg er per sneetje 2-3 plakjes rookvlees of 1 plakje ham losjes op. Schep de rest van de salade erop en garneer met een toef tuinkers.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Voorlichtingsbureau Brood.

Lunchrecepten