Een eiwitrijk, ontbijt, met groenten en vis, dat is nog eens een goede start van de dag. Je zult merken dat je daarna makkelijk de lunch haalt zonder tussendoortjes!

ontbijt- of lunchgerecht
1 persoon
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

50 gram gerookte zalm
enkele blaadjes verse spinazie (of waterkers)
2 cherrytomaatjes
1 ei
1 ovenvast schaaltje (inhoud circa 150 ml)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet het potje in. Snij de zalm in reepjes en leg deze in het potje.
  • Snij de spinazie in reepjes en druk deze samen met de gehalveerde tomaatjes ook in het potje.
  • Breek het ei boven het potje, strooi er peper over en zet het potje ongeveer 10 minuten in de oven, tot het ei gestold is maar de dooier nog vloeibaar.

 

Dit ontbijt past in een koolhydraatbeperkt eetpatroon. Wil je meer weten over hoe je op een gezonde manier minder koolhydraten eet? We hebben een cursus gemaakt waarin we je dat uitleggen. Je schaft de cursus aan voor €9,50 in onze webshop. De cursus bevat ook een voorbeeld weekmenu

Lunchrecepten