Met pittige knoflookcroutons geef je je soepen een knapperige twist. Zo combineren bijvoorbeeld perfect met broccolisoep en tomatensoep. Of maak deze courgettesoep eens.

Voor- of lunchgerecht
4 porties

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

1 teentje knoflook
1 flinke ui
2 courgettes
1 kleine aardappel
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel citroenrasp
600 - 800 ml bouillon
2 sneetjes volkorenbrood
olie
cayennepeper
2 teentjes knoflook
bieslook

Bereiden

  • Pel en snipper de knoflook en ui. Snij de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snij in blokjes.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze licht kleuren.
  • Voeg de courgette, aardappel en citroenrasp toe en bak alles nog 3 minuten. Voeg 600 ml bouillon toe en laat de courgette met de deksel op de pan 10 minuten stoven.
  • Pureer met een staafmixer en verdun de soep eventueel met wat extra bouillon. Proef en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Maak ondertussen croutons: snij het volkorenbrood in blokjes en schep om met wat olie, cayennepeper naar smaak en de uitgeperste teentjes knoflook. Bak het brood bruin en knapperig in een koekenpan.
  • Verdeel de soep over 4 mokken, garneer met de croutons en fijngeknipte bieslook.

Krijg je zin om vaker soep te eten? We inspireren je graag met onze “PuurGezond Soep Special. Voor € 2,50 kun je 'm downloaden in onze webwinkel. Je krijgt dan een pdf met 16 heerlijke PuurGezonde soepen.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten