De tunamelt is een beroemde sandwich, met z’n romige tonijnvulling en laagje gesmolten kaas. Maar wist je dat in plaats van brood het ook te gek smaakt als gevulde paprika. Een lekker lunchalternatief, of als lichte, zomerse maaltijd.

4 personen
Bereidingstijd: ± 5 minuten  
Oventijd 10 minuten

Ingrediënten

2 blikjes tonijn op water (à 160g)
1 rode ui, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
4 eetlepels verse platte peterselie, fijngehakt
4 eetlepels citroenmayonaise
1 theelepel dijonmosterd
zout en peper
4 plakjes kaas
4 puntpaprika’s, om te vullen

Bereiding

  • Giet de tonijn af en meng met de ui, bleekselderij, de helft van de peterselie, mayonaise en mosterd.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de paprika’s met het tonijnmengsel en dek af met de kaas en de rest van de peterselie.
  • Zet 8-10 minuten onder de voorverwarmde grill tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt. Meteen serveren.

 


</font">

Lunchrecepten