Een frisse tonijnsalade is misschien wel een van de lekkerste manieren om vis te eten. En het mooie is dat je zo’n salade heel gemakkelijk zelf maakt. Goed idee als je nog snel iets feestelijks wilt maken.

Laat 1 blikje tonijn (op olie) uitlekken. Snij 2 bosuitjes of 1 kleine rode ui in ringetjes of stukjes. Meng de tonijn met 2 el mayonaise, 1 el yoghurt, 1 el kappertjes en de ui.

Maak op smaak met zout en peper. Beleg het brood met een blaadje sla en schep hier ruim tonijnsalade op. Garneer met een kleine, in plakjes gesneden, tomaat. Dit recept is genoeg voor 2 porties.

Tip

  • Deze tonijnsalade kun je ook heel goed serveren bij de borrel, op toast of stokbrood
  • Garneer met peterselie

Ben je op zoek naar een meer pure eetstijl met vaker vis en meer groenten? En wil je weten wat PuurGezond eten hierbij voor jou kan betekenen?Lees ons boek Eet Meer, lekker in je vel met PuurGezond. Je koopt het voor 21 euro in onze webwinkel.

Lunchrecepten