Sommige producten in de supermarkt zijn te grappig voor woorden. Zoals het zakje voor de boerenomelet. Waar je dan wel zelf nog de eieren aan toe moet voegen. En dat terwijl een omelet zo eenvoudig is, ja zelfs een boerenomelet. Je kunt hiervoor ook allerlei restjes groenten gebruiken.

Klop met een vork 4 eieren los met een scheutje melk of water.

Haal wat restjes uit de groentelade (bijvoorbeeld een dunne prei, wat champignons, een stuk paprika) en snij deze fijn. Hak wat verse groene kruiden fijn, zoals bieslook en peterselie.

Verhit een klontje boter of een beetje olie in een koekenpan. Fruit de groenten 3 minuten.

Roer de kruiden samen met peper en een beetje zout door het eimengsel. Schenk dan het eimengsel in de pan. Bak de omelet met het deksel op de pan in ongeveer 8 minuten gaar.

Lekker met volkorenbrood of een salade.

<dl"> <dt">Tips</dt"> </dl">

  • Een omelet is ook lekker met wat geraspte kaas, hamsnippers of zalmsnippers.
  • Klop de eieren los met 125 gram kwark, voor een extra stevige omelet. Perfecte lunch!

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Lunchrecepten