In een kwarktaart gaat al snel een kwart pak suiker. Deze bevat geen kristalsuiker, er zit alleen zoet in uit de mango, passievruchten, sinaasappel en dadels.

8-10 personen
bereidingstijd: 15 minuten
wachttijd: 4 uur

Ingrediënten

100 gram dadels
200 gram amandelmeel
55 gram gesmolten kokosolie
1 mango
8 passievruchten
1 sinaasappel
800 gram magere kwark
8 gelatineblaadjes

Bereiden

  • Laat de dadels een uur weken in koud water. Snij daarna de dadels in stukjes en doe ze in de blender om ze nog fijner te malen. Voeg dan de dadels, amandelmeel en de gesmolten kokosolie samen in een kom en roer het goed.
  • Vet de springvorm in met kokosolie. Doe het mengsel in de springvorm, verdeel het goed met een lepel en druk het stevig aan. Zet de springvorm 10 min. in de koelkast.
  • Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken in koud water. Ga ondertussen aan de slag met de vulling. Verwijder de schil van de mango en snij de mango in stukjes. Doe de mango in een kom. Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees eruit en voeg dit bij de mango. Pureer het fruit met een staafmixer.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en voeg die toe aan het gepureerde fruit. Pers het sap uit de sinaasappel en voeg dan 4 el. sinaasappelsap toe aan het fruitmengsel. Voeg de kwark toe aan het fruit en roer goed door. Verwarm wat van het fruit/kwark mengsel in een pan en voeg daar de gelatineblaadjes aan toe. Blijf goed roeren totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost in het fruit/kwark mengsel.
  • Haal de pan van het vuur en giet de inhoud bij de rest van het fruit/kwark mengsel. Roer goed door en giet dan de vulling over de taartbodem. Zet de taart 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Tip

  • Maak de kwarktaart af met vers fruit.

Meer weten over gezond snacken? Lees "Puurgezond slank in 8 stappen" een van de stappen gaat over tussendoortjes en hoe je het best daarmee om kunt gaan. Je koopt het boek voor 21 euro in onze webwinkel.

Recepten voor nagerechten