Een heerlijk verfrissend toetje

nagerecht
4 personen

Ingrediënten

75 gram dessertrijst
400 ml melk
1 vanillestokje
4 eetlepels vloeibare honing
150 ml slagroom
4 blaadjes gelatine
1 eiwit
200 gram gedroogde abrikozen zonder pit, geweekt

Bereiden

  • Kook de rijst in 350 ml melk en het opgesneden vanille stokje in ongeveer 30 minuten op een matig vuur gaar. Regelmatig roeren om vastkoeken aan de bodem van de pan te voorkomen. Haal het vanillestokje uit de pap en roer de honing er door.
  • Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in ruim koud water. Sla het eiwit stijf. Verwarm de resterende melk en los hierin, van het vuur af, de uitgeknepen blaadjes gelatine op.
  • Pureer de abrikozen met de staafmixer, in de keukenmachine of blender.
  • Schep de rijst, slagroom door elkaar en melkmengsel door elkaar en spatel het eiwit als luchtig door de mousse.
  • Schep de mousse in glazen of coupes en schep er een laag abrikozenpuree op. Zet koud weg.

Recepten voor nagerechten