Kipsaté

Kant-en-klare kipsaté opwarmen in de magnetron? Ga liever zelf aan de slag. Lekkerder én je kunt er biologische- of scharrelkip voor gebruiken.

Hak 1 stengel citroengras, 2 teentjes knoflook en 3 cm verse gember fijn. Meng dit met 100 ml (zoutarme)sojasaus, 1 theelepel bruine suiker en 50 gram pindakaas (100%pinda) met een staafmixer of blender fijn.

Snij 500 gram kippenvlees in blokjes van ca. 3 bij 3 cm. Meng de blokjes met de marinade en zet het minimaal 1 uur afgedekt weg in de koelkast.

Rijg de kipstukjes aan spiesen (als je houten spiesen gebruikt kan je deze het beste eerst even in water weken). Verhit een grillpan (of de barbecue) en grill de spiesen in ongeveer 10 minuten gaar. Regelmatig draaien. Je kunt de spiesen ook in de oven onder de hete grill leggen. Ook dan regelmatig draaien.

Serveer de saté met een eigengemaakte satésaus, rijst en bijvoorbeeld een komkommersalade of atjar.

Liever vegetarisch? Deze satésaus is natuurlijk ook heerlijk bij een vegetarische saté van tempeh.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten