Lekker bij de barbecue of gewoon tussendoor

bijgerecht
8 stukken
bereidingstijd: 10 minuten
wacht- en oventijd: 2,5 uur

Ingrediënten

250 gram tarwebloem
½ theelepel zout
½ eetlepel gedroogde gist
3 eetlepels olijfolie
75 gram zwarte olijven zonder pit
rozemarijn

Bereiden

  • Doe de bloem, zout, gist en 1½ eetlepel olijfolie in een kom. Giet het gistmengsel bij het meel. Voeg ongeveer 1½ dl warm water toe en kneed tot een stijf, plakkerig deeg. Kneed door tot het deeg glad en elastisch is. Voeg indien nodig meer meel toe.
  • Wentel het deeg in een kom door een ½ eetlepel olie. Dek de kom af met een vochtige doek. Laat het deeg op een warme plek circa 1 ½ uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
  • Kneed het deeg nogmaals goed door. Vet een bakblik in. Leg de deegbal op het bakblik en druk zachtjes plat tot een deeglap van ongeveer 25 bij 20 cm. Druk de olijven (eventueel in plakjes gesneden) in het deeg. Laat het deeg nogmaals onder een vochtige doek circa 1 uur narijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk het brood met water, verdeel er wat rozemarijn over en bak het brood in circa 15 minuten gaar en knapperig. Bestrijk het brood zodra het uit de oven komt met de rest van de olijfolie. Laat het brood op een rooster afkoelen.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten