Een simpele komkommersalade wordt heel speciaal als je ‘m lekker pittig maakt. Zo kom je wel aan je groenten elke dag.

 

Groentegerecht
2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

1 komkommer
1 kleine rode ui
1 kleine rode peper
1 theelepel honing
2 limoenen
3 eetlepels olijfolie
100 gram pinda’s of cashewnoten
Verse koriander

Bereiden

  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Snij de komkommer vervolgens in halve plakken. Pel de ui en snij de ui in halve ringen. Maak de peper schoon en hak deze in kleine stukjes.
  • Meng voor de dressing de honing met het sap van de limoenen en de olijfolie. Schep de dressing door de komkommer, ui en peper. Hak de pinda’s of cashewnoten in grove stukjes.
  • Bestrooi de komkommer met de pinda’s of noten en garneer met wat koriander.

Veel groenten eten is een van de basisprincipes van PuurGezond eten. In  "Eet Meer, lekker in je vel met PuurGezond" lees je er meer over

Recepten voor bijgerechten