Vis op de barbecue gaat heel gemakkelijk door voor garnalen te kiezen. Marineer ze lekker even van te voren en smullen maar.

4  personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 30 minuten

Ingrediënten
400 gram rauwe garnalen (uit de diepvries)
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels (olijf)olie en 1 eetlepel voor invetten
rasp en sap van ½ limoen
stukje verse gember (ca. 3 cm)
½ theelepel gerookt paprikapoeder
½ theelepel gemalen komijn
1 teentje knoflook
½ rode peper
8-12 satéstokjes

Bereiden

  • Laat de garnalen ontdooien en dep de garnalen droog. Maak een marinade: meng de tomatenketchup met de olie, rasp en sap van de limoen en rasp de gember erboven. Roer het paprikapoeder en de komijn erdoor. Pers de knoflook erboven uit. Snij de peper in heel kleine stukjes. Schep deze samen met de garnalen door de marinade. Laat het geheel minimaal 30 minuten in de koelkast staan.
  • Prik vervolgens de garnalen aan satéstokjes.
  • Verhit de barbecue of een grillplaat, vet de plaat of het rooster in met 1 lepel olie en rooster de saté in 5 minuten gaar. De garnalen zijn gaar als ze roze zijn Serveer bijvoorbeeld met een knoflooksaus.

Vaker vis op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten