Hoe stop je meer groenten in je lunch? Door een lekkere soep te maken boordevol groenten. Zoals deze broccolisoep

voor- of lunchgerecht
4 personen

Ingrediënten

1 stronk broccoli
1 ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel kokosolie
750 ml groentebouillon
kokosmelk
50 gram pistachenoten

Bereiden

  • Verwarm de kokosolie in een pan. Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit in de olie.
  • Snijd de broccoli in roosjes en schil de stronk. Was de roosjes en snijd de stronk in stukjes. Voeg bij de ui en voeg de bouillon toe. Kook in ongeveer 10 minuten de broccoli gaar.
  • Rooster ondertussen de pistachenoten in een pan. Voeg de pistache nootjes toe aan de soep, houd 1 eetlepel nootjes achter.
  • Doe de soep in een blender en pureer. Giet terug in de pan en maak de soep romig met een flinke scheut van de kokosmelk. Verwarm nog even goed door, proef of de soep genoeg op smaak is, voeg anders nog wat zout toe.
  • Hak de overige pistachenoten fijn. Schep de soep in kommen en garneer met een scheutje kokosmelk en de fijngehakte noten.

Dit recept is met toestemming overgenomen uit boek Smakelijck van Williene Klinck

.Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Lunchrecepten