Pindasoep is een lekker vullende soep. En als je deze maakt met veel groenten is het echt een soep die boordevol vitamines zit.

4-6 personen
Bereiden 35 minuten

Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper (of 2 als je van pittig houdt)
3 cm gemberwortel
2 eetlepels olijfolie
3 stengels beekselderij
3 bospenen
2 zoete aardappels
1,5 liter (groente)bouillon
400 gram Chinese kool
200 gram taugé
verse koriander
150 gram pindakaas (100% pinda)
1-2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel citroensap
2 handjes pinda’s

Bereiden

  • Maak de ui, knoflook en peper schoon en snij ze fijn. Rasp de gemberwortel.
  • Verhit de olie in een soeppan en verhit de ui, knoflook, peper en gember op een laag vuur ongeveer 1 minuut.
  • Maak ondertussen de bleekselderij en bospeen schoon. Snij deze in stukjes en bak ze even mee. Schil de aardappels en snij deze in stukken.
  • Doe de aardappels en de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat dit ongeveer 20 minuten koken. Snij ondertussen de kool in dunne reepjes. Spoel de taugé even af met kokend water en laat deze uitlekken. Hak de koriander fijn.
  • Pureer de soep grotendeels in een blender of met behulp van een staafmixer (er mogen nog wat stukjes inzitten, maar je kunt het ook helemaal glad pureren).
  • Zet alles weer op het vuur en roer de pindakaas erdoor. Laat de pindakaas helemaal oplossen. De soep bindt nu. Maak de soep op smaak met sojasaus, citroensap en peper.
  • Roer de Chinese kool erdoor en verhit de soep nog 5 minuten.
  • Verdeel de taugé over soepkommen en schep de soep erop. Garneer met de koriander of selderij, pinda’s en wat gemalen peper.

Tip: in plaats van Chinese kool kun je ook witte kool of savooiekool nemen

Zin in andere vullende soepen die PuurGezond zijn? In onze webwinkel kun je voor € 2,50 de download “Soep Special” aanschaffen. Je krijgt dan een pdf met 16 heerlijke PuurGezonde soepen.

Lunchrecepten