4-6 personen
bereidingstijd 30 minuten (inclusief marineren)

Ingrediënten

6-8 witte asperges, geschild
2 eieren
1 klein ambachtelijk brood
150 g verse roomkaas naturel
3-4 takjes platte peterselie, fijngehakt
4-6 zongedroogde tomaatjes
4-6 olijven

ook nodig
vershoudfolie, feestelijke prikkers

 

Bereiding

  • Kook de asperges in een bodem water met zout in ca. 15 min. beetgaar. Spoel de asperges onder stromend water koud en laat ze goed uitlekken. Kook de eieren in 7 min. hard. Pel de eieren en snij ze in plakjes.
  • Snij de kap van het brood en hol het brood tot 1 cm van de korst uit. Besmeer de bodem met 2/3 van de roomkaas. Leg er een rij asperges op, snijd de asperges eventueel bij. Dek af met plakjes ei. Bestrooi met de helft van de peterselie en zout en peper naar smaak. Maak zo nog een laag met de rest van de asperges, het ei en de peterselie.
  • Besmeer het kapje met de rest van de roomkaas en dek het brood ermee af. Wikkel het brood strak in huishoudfolie en leg het in de koelkast. Leg er een plank met een zwaar voorwerp op (bijv. een blik of pak melk) en laat de smaken minimaal 1 uur goed intrekken.
  • Verwijder bij serveren de folie. Leg het brood op een schaal en snij het in mooie plakken. Steek door elk stuk brood een feestelijke prikker met zongedroogd tomaatje en olijf.

 

Tip: gebruik het broodkruim voor het aanmaken van gehakt, of maak er paneermeel van

Lunchrecepten