lunchgerecht
4 personen

Ingrediënten

200 gram kidney- of bruine bonen uit de pot (uitlekgewicht) of 90 gram gedroogde kidney- of bruine bonen zelf garen
olijfolie
2 middelgrote uien, in ringen gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
100 gram chorizoworst, in stukken gesneden
4 dikke sneden boerenbrood
2 avocado’s
1 eetlepel citroensap
de blaadjes van een paar takjes koriander of platte peterselie
tabasco of mojo saus

Bereiden

  • Gebruik je gedroogde bonen, kook deze dan in ruim water gaar en giet het kookwater af. Spoel potbonen eerst onder stromend koud water af en laat uitlekken.
  • Warm de bonen met een scheutje olijfolie in een pan op. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de uiringen goudbruin. Voeg op het laatste moment de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Verhit een droge koekenpan. Bak hierin de chorizo goudbruin. Schep de chorizo, de uien en de knoflook door de bonen. Verwijder driekwart van het bakvet uit de koekenpan. Voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de sneden brood in de olie aan beide kanten goudbruin.
  • Beleg het brood met plakken avocado. Besprenkel de avocadoplakken met wat citroensap. Verdeel de bonen met chorizo en ui over de avocado.
  • Breng op smaak met zwarte peper en koriander of platte peterselie en besprenkel met de hete saus.

Dit recept komt uit het boek Herman over bonen.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten