lunchgerecht
4 personen

Ingrediënten

200 ml grenadinesiroop
50 gram suiker
1 vanillestokje, opengesneden en merg eruit geschraapt
2 harde handperen
1 eetlepels citroensap
2 stevige handappels
2 stevige pruimen
2 stevige nectarines
20 blauwe druiven
3 verschillende stukken blauwe kaas, elk in vier plakken
25 gram geschaafde amandelen, geroosterd

Bereiden

  • Breng de grenadinesiroop met de suiker, het vanillestokje met het merg en 450 ml water aan de kook. Laat de suiker oplossen.Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Besprenkel ze met citroensap en leg ze in de siroop. Laat ze 20 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en kook deze de laatste 10 minuten zachtjes mee. Halveer de pruimen en nectarines en verwijder de pit. Kook deze en de druiven de laatste 2 minuten mee. Haal het fruit met een schuimspaan uit de siroop en laat de siroop tot de helft inkoken. Laat de siroop afkoelen.
  • Verdeel het fruit over de borden en leg er de blauwe kaas op. Bedruppel met de ingekookte siroop en strooi het amandelschaafsel erover.

Dit recept komt uit Salades van Francis van Arkel (Veltman Uitgevers).

Lunchrecepten