Bloemkoolmuffin

Zo veelzijdig is bloemkool: je kunt er zelfs muffins van bakken. 

 

Buffet, tussendoortje of lunchgerecht
10 muffins
bereiden: 45 minuten

ingrediënten

1 bloemkool
1 ei
50 gram geraspte cheddar
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
peper (en zout) naar smaak
olijfolie 

bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °Celcius.
  • Vet de muffinvormpjes in.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes.
  • Mix in een keukenmachine of met een staafmixer tot de bloemkool zo klein is als rijstkorrels.
  • Meng de bloemkool met alle andere ingrediënten.
  • Voeg een beetje peper toe naar eigen smaak, en eventueel wat zout. Let op: de kaas maakt het gerecht al goed op smaak.
  • Vul de muffin vormpjes voor 2/3.
  • Bak de muffins in de voorverwarmde oven in ongeveer 30-35 minuten gaar en lichtgeel.

Ook lekker als lunchgerecht met een tomaten-ui salade met zelfgemaakte balsamicodressing.

Dit recept is afkomstig van Leefstijlcoach Aaf uit Den Haag.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,-.

 

Lunchrecepten