Het is misschien wel een van de meest gegeten salades voor op brood: kipkerrie. Kant-en-klaar gekocht bestaat de ingrediëntenlijst uit meer dan 20 ingrediënten. Dat kan puurder! Dit is het basisrecept, waarop je volop kunt variëren.

Bak 1 kipfilet in knoflookolie op laag vuur in 10-15 minuten gaar. Zorg ervoor dat de kipfilet niet te bruin wordt.

Snij de kipfilet in kleine stukjes. Laat de kipblokjes afkoelen. Voeg vervolgens 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels crème fraîche en naar smaak (ongeveer 1 eetlepel) kerriepoeder toe. Roer het mengsel goed door elkaar.

Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

<dl"><dt">Tips</dt"></dl">

  • Serveer de kipkerrie salade op een cracker of snee brood met rucola.
  • Doe er ook eens stukjes appel, mandarijn, ananas, lente-ui en/of walnoten door.
  • De crème fraîche kan ook vervangen worden door Griekse yoghurt.

Lunchrecepten