Dit frisse lunchgerecht smaakt heerlijk op een warme dag. Tip: serveer het ook eens al een bijgerecht bij een barbecue. Aanrader!

lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

1 kwart watermeloen
½ komkommer
6 cherrytomaatjes
2 bosuitjes
150 gram feta
2 eetlepel zonnebloempitten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
2 handen veldsla of andere sla
verse munt

Bereiden

  • Snij de watermeloen in plakken, verwijder de schil en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak de komkommer schoon en snij de komkommer in ongeveer even grote blokjes als de meloen. Halveer de tomaatjes en snij de bosui in ringetjes.
  • Meng de watermeloen met komkommer, tomaat en bosui. Verkruimel de feta. Roosteer de zonnebloempitten even in een droge koekenpan. Klop een dressing van de olijfolie met de balsamicoazijn.
  • Meng de (veld)sla voorzichtig door de salade. Besprenkel met de dressing. Strooi de zaden en de feta erover en garneer met wat munt. Direct serveren.

Smaakt dit naar meer?
Je kunt bij ons allerlei verschillende slanke maandmenu's aanschaffen in de webwinkel. Je krijgt dan voor 28 dagen suggesties voor ontbijt, lunch, warme maaltijd en tussendoortjes. Je weet dan zeker dat je PuurGezond eet. Probeer eens zo'n maandmenu. Je vindt ze voor € 7,50 per stuk in onze webwinkel. Direct na aankoop ontvang je de mooi opgemaakt download als e-document. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten