voor- of lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

6 sneden brood
1 dl olijfolie
½ theelepel cayennepeper
4 teentjes knoflook
3 eetlepels citroensap
6 ansjovisfilets
2 theelepels dijonmosterd
2 theelepels Worcestersaus
3 kroppen Romeinse bindsla (of 1 krop ijsbergsla)
50 gram Parmezaanse kaas (stuk)

Bereiden 

  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Snij de korsten van het brood. Snij het brood in blokjes. Leg het brood op het bakblik en besprenkel het met wat olijfolie en bestrooi het met cayennepeper. Schep de broodblokjes om en rooster ze in ongeveer 15 minuten in de oven licht bruin.
  • Pel de knoflook. Meng met blender of staafmixer de knoflook, het citroensap, de ansjovis, de mosterd en de worcestersaus. Laat geleidelijk de rest van de olijfolie erbij lopen en meng het geheel tot een dressing.
  • Was de sla en scheur deze in stukken. Verdeel de sla over vier borden, giet de dressing erover en leg de croutons erop. Schaaf de Parmezaanse kaas in grote stukken boven de salade. Serveer direct.

Lunchrecepten