Recepten waarin vlees en vis gecombineerd worden, zijn er niet zoveel.  Dit recept uit de Italiaanse keuken – wat je in zo goed als elk restaurant in Italië op de kaart vindt - laat zien dat de combinatie perfect kan zijn. Lekker als voorgerecht, maar op een warme zomerdag ook prima als complete maaltijd. Eet er dan een lekkere groene salade bij en eventueel wat stokbrood.

Breng 2 liter water aan de kook met ½ liter witte wijn. Doe er 1 schoongemaakte wortel, 1 ui en 1 stengel bleekselderij – alles in stukken- in. Voeg 2 tenen knoflook, bosje peterselie, 10 peperkorrels en 2 laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Leg - als het water kookt - 500 gram kalfsfricandeau in de pan, draai het gas laag en hou het vocht tegen de kook aan. Pocheer zo de fricandeau in ca. 30 minuten gaar. Haal de fricandeau uit het vocht en laat deze afkoelen. Het vocht kun je zeven en gebruiken als bouillon.
Meng 2 blikjes tonijn in olie (uitgelekt) met 50 gram kappertjes, 60 gram fijn gesneden augurk, 2 eetlepels gehakte platte peterselie en 350 g mayonaise. Pureer het geheel in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde saus. Maak eventueel op smaak met zout en peper.
Snij het vlees met een scherp mes of een snijmachine in hele dunne plakken. Verdeel de plakken over een grote schaal of over borden. Verdeel de saus over het vlees en garneer met nog wat kappertjes en peterselie.

Dit recept is voldoende voor een voorgerecht voor wel 8-10 personen. Ben je niet met zoveel? Bewaar wat je overhebt in de koelkast. Goed afgedekt kun je zowel het vlees als de saus 2-3 dagen bewaren. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten