lunch- of bijgerecht
4 personen
gaartijd: 1 uur

Ingrediënten

750 ml water
250 ml moutazijn of witte wijnazijn
200 g witte suiker
2 kaneelstokjes
1 el korianderzaad
2 stuks steranijs
500 g kleine bietjes, schoongeboend
50 g gehalveerde walnoten, geroosterd
65 g feta, verkruimeld

Voor honing-mosterddressing:
2 el extra vergine olijfolie
1 el rode wijnazijn
2 tl honing
1 tl grove mosterd
zwarte peper en zeezoutvlokken

Bereiding

  • Doe het water, de azijn, de suiker en de specerijen in een middelgrote pan op laag vuur. Laat al roerend koken tot de suiker is opgelost. Doe de bietjes erbij en laat met een deksel schuin op de pan 1 uur garen tot de bietjes gaar zijn (dit kun je testen door er met een satéprikker in te prikken).
  • Doe de bietjes met een schuimspaan over in een hittebestendige kom en bewaar het vocht. Laat de bietjes afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Schil de bietjes en doe ze terug in het vocht. Je kunt de ingelegde bietjes meten eten of maximaal 1 week in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast bewaren.
  • Klop de ingrediënten voor de honing-mosterddressing in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de bietjes uit het vocht en halveer in de lengte. Leg ze op een serveerschaal, besprenkel met de dressing en meng alles voorzichtig door elkaar. Bestrooi met walnoten en feta en serveer direct.

Dit recept komt uit het kookboek Uit Marokko van Rob & Sophia Palmer

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten