lunch- of hoofdgerecht 
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

600 gram rode bieten (rauw)
1 rode ui
(Keltisch) zeezout
3 eetlepels olijfolie
2 biologische eieren
½ krop eikenbladsla (circa 150 gram)
½ krop lollo rosso (circa 125 gram)
kruidenzout (Herbamare)
1 theelepel mosterd
2 eetlepels balsamicoazijn
5 eetlepels koudgeperste olijfolie
20 gram pecorino romano
40 gram walnoten (of een flinke hand)

Bereiden

  • Verwarm de grill voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd ze in gelijke langwerpige parten van ongeveer 4 bij 2 centimeter. Pel de ui en snijd in grove stukken.
  • Doe de bieten en ui in een met bakpapier beklede braadslee. Besprenkel de biet en ui met 3 eetlepels olijfolie. Hussel het met je handen goed door elkaar zodat alle stukken biet en ui bedekt zijn met een laagje olie. Zet de braadslee in de oven onder de grill en rooster de bieten in ongeveer 25 minuten gaar en bruin. Schep tussentijds om.
  • Kook ondertussen de eieren in circa 6 minuten hard, pel ze en snijd ze in de lengte in vieren. Was de verschillende soorten sla en laat goed uitlekken.
  • Meng in een kom kruidenzout, mosterd, balsamicoazijn en 5 eetlepels olijfolie tot een gebonden saus is ontstaan.
  • Doe de sla in een schaal en schep de dressing erdoor. Verdeel de lauwwarm geroosterde bieten, ui en eierpartjes over de salade. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf krullen van de pecorino romano en verdeel deze over de sla. Maal er naar smaak eventueel wat zeezout en zwarte peper over. Garneer de salade met walnoten.

Dit recept komt uit het Natuurlijk! zonder suiker kookboek.

Lunchrecepten