Weet je niet hoe je een aubergine het best kunt eten? Maak eens deze heerlijke salade. Zowel lauwwarm als koud heel lekker.

 

lunch- of bijgerecht
4 personen

Ingrediënten

3 aubergines
4 teentjes knoflook
1 handvol verse oregano
3 eetlepels olijfolie
(zee)zout
50 gram gehakte amandelen
1 handvol peterselie
1 handvol verse munt
3 bosuien
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepel kleine zwarte olijven zonder pit

Bereiden

  • Verwarm de oven op 200 °C. Snij de aubergines in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Hak de oregano fijn.
  • Meng de aubergine, knoflook en oregano met 2 eetlepels olie en verdeel alles over een bakplaat. Rooster de aubergine in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Af en toe omscheppen.
  • Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Hak de peterselie en munt fijn. Snij de bosuien in ringetjes.
  • Meng de gare aubergine met de kruiden, de bosui, kappertjes en olijven. Sprenkel de rest van de olijfolie erover. Schep goed om en laat de smaken even intrekken.
  • De salade kan afkoelen tot lauwwarm, maar je kunt de salade ook geheel afgekoeld serveren.

Lekker met Turks brood. Of serveer de salade bij een stukje gegrild vlees.

 

Aubergines zijn het hele jaar door verkrijgbaar maar in de zomer is het aanbod het beste, want uit eigen land. Logisch dus dat we de aubergine vooral in het PuurGezond Zomer slank maandmenu ingezet wordt als een van de vele groenten. Veel groente eten is gezond. Met ons Zomermenu bestaande uit suggesties voor 28 x ontbijt, lunch en warme maaltijd eet ook jij PuurGezond. Het menu is te koop in onze webwinkel voor €7,50.

Lunchrecepten