Vijgensalade met mozzarella
Vijgensalade met mozzarella

4 personen
bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten
3 bosuitjes
4 verse vijgen
150 gram gemengde slablaadjes (rucola, eikenbladsla, veldsla, rode sla)
2 bollen buffelmozzarella
2 eetlepels walnoten
3 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie

Bereiden

  • Snij de bosui in ringen. Maak de vijgen schoon en snij ze in kwarten.
  • Doe de sla in schaal of verdeel deze over 4 borden. Verdeel de mozzarella in stukjes en rangschik deze samen met de vijgen en de bosui op de salade.
  • Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan en strooi ze over de salade.
  • Klop een dressing van de azijn, olie, wat zout en peper en besprenkel de salade hiermee.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten