lunch- of voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

1 eetlepel olie
1 mespunt pittig paprikapoeder
1 teentje knoflook
300 gram grote garnalen (liefst rauw)
2 kleine mango’s
2 avocado’s
1 eetlepel limoensap
enkele takjes verse koriander
2 bosuitjes
50 gram rucola

Bereiden

  • Meng de olie met het paprikapoeder en pers de knoflook erboven uit. Meng de garnalen door deze marinade en zet dit minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Maak de mango’s schoon en snij het vruchtvlees in partjes. Maak de avocado schoon en snij het vruchtvlees in partjes. Meng de mango met de avocado en het limoensap.
  • Knip de koriander fijn en snij de bosui in ringetjes. Schep de koriander en bosui door de salade. Verdeel de rucola over 4 borden of kommetjes. Verdeel de salade erover.
  • Verhit een wok en bak hierin al omscheppend de garnalen gaar (ze zijn gaar als ze roze kleuren). Je kunt ze ook op de barbecue roosteren in een roostermand of op een aluminium schaal.
  • Verdeel de garnalen over de salade.

Lekker met wat Turks brood.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten