Paddenstoelenspread

De herfst is het seizoen bij uitstek om paddenstoelen te eten. Wist je dat je er een lekkere spread voor op brood van kunt maken? Dat betekent groenten op je brood. En meer groenten eten is altijd gezond.

Breng een halve liter (paddenstoel)bouillon met 2 takjes tijm aan de kook. Doe er 250 gram gemengde paddenstoelen in en hou dit enkele minuten tegen de kook aan (niet koken). Giet de paddenstoelen dan af (bewaar de bouillon, lekker als basis voor een soep of saus). Laat ze uitlekken en afkoelen. Pureer de paddenstoelen in de blender. Voeg 1 eetlepel mayonaise toe, en een klein scheutje citroensap. Voeg naar smaak peper en zout toe. Doe er tot slot ruim fijngehakte peterselie door.

Dit is een van de recepten uit het "PuurGezond Slank Herfst Maandmenu". In dit maandmenu krijg je suggesties voor 28 complete dagmenu’s. Als je de menu’s volgt, eet je meer groente en fruit, meer peulvruchten, vaker noten en elke week vis. Dat is bewezen gezonder!

Je kunt het complete herfstmenu als download aanschaffen in onze webwinkel voor € 7,50.

Lunchrecepten