Paddenstoelenspread

Erg lekker op een stukje stokbrood

hapje
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

2 takjes tijm
250 gram verschillende paddenstoelen (bv. oesterzwammen, kastanjechampignons, cantharellen)
1 eetlepel mayonaise
citroensap
1 bosje verse, gehakte peterselie
blender of staafmixer

Bereiden

  • Breng een halve liter water met de tijm en een beetje zout aan de kook. Doe de paddenstoelen erin. Let op: niet koken, maar kort tegen de kook aan houden. Haal de paddenstoelen eruit  en laat uitlekken en afkoelen.
  • Pureer de paddenstoelen in de blender. Voeg een eetlepel mayonaise toe, en een klein scheutje citroensap. Voeg naar smaak peper en zout toe. Doe er tot slot ruim peterselie door.

 Zelfgemaakt is zoveel leuker en lekkerder. Wil je ook vaker in de keuken staan en zonder pakjes en zakjes iets op tafel zetten? Het boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht" bevat maar liefst 100 PuurGezond recepten! Je schaft het boek voor € 21,- aan in de PuurGezond webwinkel.

Lunchrecepten