Lunchen met veel groenten is gezond. Varieer veel in kleur dan krijg je alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnen. Wat dacht je van rood-paars? Mooi, gezond en lekker. 

Lunchgerecht
4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

500 gram paarse wortels
2 theelepels ras el hanout (kruidenmengsel)
2 eetlepels olijfolie
160 gram quinoa
500 gram gekookte rode bietjes
bosje peterselie
bosje koriander
2 bosuitjes
½ granaatappel
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
100 gram veldsla
200 gram Griekse yoghurt

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Maak de wortels schoon en snij ze in de lengte in kwarten. Snij de kwarten doormidden. Meng de wortelrepen met 1 theelepel ras el hanout en de olie. Leg de wortels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de wortels 25 minuten in de oven. Ze drogen daarbij wat uit en worden heel zoet van smaak.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de bietjes in partjes. Hak de peterselie en koriander fijn. Snij de bosuitjes in ringetjes. Meng de bietjes met de kruiden en de bosui.
  • Maak de granaatappel schoon, haal de pitjes los. Giet de quinoa af en meng het sesamzaad erdoor.
  • Verdeel de veldsla over een grote kom of over eenpersoons kommen. Schik daarop aan een kant de bietjes, daarnaast de quinoa en de gedroogde wortels. Bestrooi met de granaatappelpitjes.
  • Roer de yoghurt los met de rest van de ras el hanout. Serveer de yoghurt als dressing los bij de saladebowl.  


Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond voedingspatroon. Wil jij ook starten met PuurGezond eten? Lees ons boek "Eet meer, lekker in je vel met PuurGezond" en je weet precies hoe jij jouw voeding PuurGezond maakt. Je koopt het boek in onze webshop voor € 21,- 

Lunchrecepten