Een heerlijke gezonde soep vol vis

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

1 ui
1 venkelknol
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
2 eetlepels bloem
1 blik tomaatblokjes (400 g)
1 pot visfond
2 dl witte wijn
600 gram visfilet (kabeljauw, zeeduivel, poon, wijting)
200 gram grote gepelde garnalen

Bereiden

  • Maak de ui schoon en snipper deze. Maak de venkel schoon en snij in blokjes. Hou iets van het venkelgroen achter.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin ui en venkel. Pel de knoflook en pers deze uit boven de pan. Laat het geheel circa 3 minuten bakken.
  • Strooi de bloem erover. Voeg tomaatblokjes, visfond en witte wijn toe. Breng het geheel aan de kook.
  • Snij de vis in stukken. Schep de vis in de soep en verwarm circa 10 minuten mee. Verwarm de laatste 2 minuten de garnalen mee.
  • Knip het venkelgroen fijn. Dien de soep op in grote kommen. Garneer met fijngeknipt venkelgroen.


In Frankrijk staat vis veel vaker op het menu dan bij ons. Dat doen ze goed, want vis is supergezond. Wil jij ook vaker vis eten maar weet je niet hoe? In onze boeken staan veel lekkere recepten met vis, want elke week een keer vis eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetplan.Kies het boek dat bij jou past.

Lunchrecepten