voor- of lunchgerecht
5-6 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

1 ui gesnipperd
1 stuk gember van 1,5 cm, geschild en geraspt
2 eetlepels olie
1 zoete aardappel, geschild en in stukken
¼ oranje biologische pompoen niet geschild, ontpit en in stukken
1 winterwortel, geschild en in stukken
1 liter groentebouillon
1 á 2 teentjes knoflook
grof zeezout
bosje bladpeterselie
schil van een biologische citroen
olijfolie

Bereiden

  • Maak eerst de soep: fruit de uitjes met de gember in de olie. Voeg aardappel, wortel en pompoen toe en bak even mee.
  • Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten gaar koken met de deksel op de pan. Pureer en maak op smaak met peper.
  • Voor de gremolata: doe de knoflook in een vijzel en draai er met zeezout een puree van. Hak de peterselie (met steeltjes) in de keukenmachine fijn.
  • Voeg citroenschil en olijfolie toe en draai tot een smeuïg geheel. Maak eventueel op smaak met grof zeezout.
  • Schenk de soep in glaasjes of kommen en doe een theelepeltje gremolata in het midden van de kom/het glaasje.

Dit recept mochten we ovenemen van Anne Marije van de Sande.

Lunchrecepten