Salade met pompoen en linzen

Linzen, geitenkaas en geroosterde pompoen zijn een perfecte combinatie. Dat blijkt wel uit dit recept.

voor- of lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

100 gram linzen (dupuis- of belugalinzen)
¼ pompoen
1½ eetlepel olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
75 gram sla of verse spinazie
2 bosuitjes
50 gram verse geitenkaas
2 eetlepels geroosterde pompoenpitten

Bereiden

  • Kook de linzen in ruim water in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Snij de pompoen in parten en rooster de parten in een hete oven (200 °C) in 20 minuten gaar. 
  • Giet de linzen af en meng de warme linzen met de olijfolie en de wijnazijn.
  • Verdeel de sla over 2 borden. Maak de bosuitjes schoon en snij deze in ringetjes. Verdeel de groenten en de linzen over de sla. Verdeel de kaas in stukjes en strooi deze met de pompoenpitten over de salade.
  • Eventueel met wat versgemalen peper bestrooien.

Smaakt deze vegetarische salade naar meer en ben je benieuwd hoe je vlees op een gezonde manier vervangt? Je leest er alles over in de download "Hoe kan ik gezond vegetarisch eten?". Je schaft deze cursus voor € 9,50 aan in de webwinkel.

Lunchrecepten