Het is weer pompoentijd!

lunch- of voorgerecht
2 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

250 gram oranje pompoen geschild en in blokjes gesneden
½ liter groente- of kippenbouillon
1 grote ui
1 theetlepel milde kerriepoeder
1 laurierblad
15 gram boter
scheutje melk
scheutje ketjap manis
½ bosje fijngesneden peterselie

Bereiden

  • Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui enkele minuten. Voeg de kerriepoeder en de blokjes pompoen toe en laat alles nog 5 minuten fruiten.
  • Voeg de kippenbouillon en het laurierblad toe en kook de pompoen met de deksel op de pan in circa 5 minuten gaar.
  • Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep weer aan de kook en voeg de melk toe. Maak de soep op smaak met peper en ketjap manis.
  • Roer de peterselie erdoor en serveer direct.

Lekker met stokbrood en kaas.

Lunchrecepten