voor- of lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

1 litermaat vol jonge brandneteltoppen (losjes aangedrukt)
1 teentje knoflook
1 ui
1 eetlepel olijfolie
400 ml bouillon (eventueel van blokje)
scheutje room

Bereiden

  • Pluk de brandnetels (met handschoenen!) vlak voor je de soep gaat maken. Spoel de brandnetels af en laat ze uitlekken. Pel en snipper de knoflook en ui.
  • Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook zachtjes tot je het gaat ruiken. Voeg de brandnetels toe en laat ze slinken.
  • Doe de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Kook de soep ongeveer 10 minuten.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Maak op smaak met peper en een scheutje room.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten