lunchgerecht
10 personen
bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten

2 uien
4 tenen knoflook
scheutje olie
500 gram (winter)wortels
3 paprika’s (verschillende kleuren)
2 preien
250 gram rode linzen
200 gram amarant
5 flinke lepels instant bouillon (of 4-5 bouillonblokjes)
handvol verse lavas, grof gesneden (of rozemarijn en plakje citroen)
versgemalen peper

Bereiden

  • Maak de uien en knoflook schoon en snipper. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes.
  • Schrap de wortels, snij in plakjes en voeg aan het uimengsel toe en laat mee bakken. Maak de paprika’s schoon, snij in blokjes en doe de blokjes in de pan. Roer goed om.
  • Snij de preien in ringen en was ze grondig. Voeg ze toe aan de andere groenten.
  • Was de linzen en doe ze in de soeppan. Voeg 2,5 liter water, amarant, bouillon en lavas toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 25 minuten koken. Breng op smaak met peper.

Lunchrecepten