tussen- of bijgerecht
4 personen

Ingrediënten

4 plakken kruidkoek
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter
1 kaneelstokje
1 theelepel venkelzaad
1 stuk steranijs
2 bossen bospeen, schoon geschrapt en zonder groen
peper en zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 50 °C. Zet een ovenplaat klaar met vetvrij papier.
  • Snijd de kruidkoek in kleine stukken en leg die op de ovenplaat. Droog de kruidkoek in de oven tot hij krokant is.
  • Doe de olijfolie samen met de boter in een pan met dikke bodem.
  • Breek de kaneel in stukken en doe die samen met de overige specerijen in de pan. Laat de specerijen warm worden en voeg hierna de hele wortels van de bospeen toe. Strooi er wat zout over en schep hem even om.
  • Stoof de bospeen ongeveer 20 minuten op laag vuur gaar.
  • Proef of de bospeen gaar genoeg is en breng hem op smaak met peper. Strooi de krokante kruidkoek over de peen.

Lekker met aardappelpuree

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Echt eten van Jonathan Karpathios.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten