Winkelmand
Inloggen
>
+
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Recepten voor bijgerechten
Hoe maak je aardappeltoefjes?
Pommes Duchesse, of gewoon op zijn Hollands: aardappeltoefjes, liggen diepgevroren klaar in de supermarkt. Maar maak ze ook eens zelf. Super…
Hoe maak je vitello tonnato?
Recepten waarin vlees en vis gecombineerd worden, zijn er niet zoveel. Dit recept uit de Italiaanse keuken – wat je in zo goed als elk restaurant in…
Hoe maak je piccalilly?
Soms is het lastig om weer nieuwe ideeën voor deze rubriek te krijgen. Maar sinds ik op de antipakjesavond matinee was, kunnen we weer even vooruit.…
Gevuld stokbrood
Een heerlijke simpele maaltijd bij- of hoofdgerecht4 personenbereidingstijd: 20 minuten
Hoe maak je slanke loempiaatjes?
Onweerstaanbaar zijn ze, die pittige loempiaatjes. Maar ja… gefrituurd dus moddervet. Een heerlijk lichte variant op loempiaatjes maak je zelf met…
Broccolitartaar
lunch- of bijgerecht
Hoe maak je barbecuesaus?
Of het nu wel of geen goed barbecueweer is, niets hoeft je ervan te weerhouden deze homemade barbecuesaus te maken. Deze smaakt namelijk ook prima bij…
Hoe maak je crostini?
Crostini zijn eigenlijk niets anders dan toastjes, maar dan wel de enige echt lekkere. In vele varianten kant-en-klaar te koop. Maar je maakt ze ook…
Spies van varkenshaas
Barbecueën kan ook PuurGezond. Aan deze spies met stukjes (biologische) varkenshaas zitten ook smaakvolle groenten. En je hebt ze zo gemaakt!
Zoetzure prei met Spaanse peper
Prei een saaie groente? Niet als je het op deze manier bereidt. Lekker bij een Indische of Chinese maaltijd en je bent verzekerd van een grote portie…
Onze 7 lekkerste homemade aardappelrecepten
Door de coronacrisis blijven schuren van boeren vol aardappels liggen. Er is nauwelijks vraag naar bijvoorbeeld de frietaardappel voor de horeca en…
Appel-perencompote
Heerlijk Hollands en nu in het seizoen: appels én peren. Natuurlijk kun je ze zo eten, maar gecombineerd in een compote smaken ze heerlijk herfstig.
Zweedse haring met dille
hapjebereidingstijd: 10 minutenwachttijd: 1 dag
Italiaanse tomaten-broodsalade
Brood in een salade? Ja echt, dat is lekker en een perfecte manier om restjes brood op te maken.
Gemarineerde biefstukspiesen aan rozemarijn
Zin om de barbecue aan te steken? Vergeet worsten en hamburgers en maak deze zelf gemarineerde biefstukspiesen die een heerlijke smaak krijgen door ze…
Hoe maak je schnitzels?
Vissticks, kroketten, kibbeling en schnitzels danken er hun populariteit aan: het knapperige korstje. Gemaakt van paneermeel en een plakmiddel. Dat…
Rode ui-salade
Een heerlijk recept met maar 2 ingrediënten voor echte ui-liefhebbers.
Hoe maak je pruimenchutney?
Het is weer pruimentijd! Verrukkelijk die zoete zachte vruchten. Gewoon zo uit de hand eten of er een lekkere pruimentaart van bakken. Als je veel…
Hoe maak je appelmoes?
Appels zijn er nu volop. Zo lekker. Niet alleen uit de hand, maar ook voor bijvoorbeeld appelmoes. Moeilijk is het niet. En zo’n zelfgemaakte…
Hoe maak je geroosterde maiskolven?
Als we nu toch de barbecue aansteken, dan is het leuk ook eens wat anders te serveren dan alleen vlees. Bij mij ontbreken, zeker in deze maanden, de…
Vegetarische saté van jackfruit
Van jackfruit kan je heel gemakkelijk een echte vegan saté maken. Heel op de barbecue maar ook prima te doen op een grillpan of grillplaat.
Hoe maak je couscous?
In geval van hoge keukennood (tijdgebrek, gaspit te weinig, buiten klungelen op een campinggasje) is altijd de redding nabij. Couscous. De nederige…
Bulgur-cranberry dip met groentesticks
tussendoortje of snack 2 personen bereidingstijd: 20 minuten Ingrediënten 75 gram bulgur 200 gram Griekse yoghurt 50 gram mayonaise of…
Saté van garnalen
Vis op de barbecue gaat heel gemakkelijk door voor garnalen te kiezen. Marineer ze lekker even van te voren en smullen maar.
«
1
2
3
4
5
6
»
back-to-top