Salade van paddestoelen afgeblust met rozenazijn en rozensiroop

voor- of lunchgerecht
4 personen

Ingrediënten

200 gram shiitake of kastanjechampignons
1 teentje knoflook
1 sjalotje
100 gram mager rookspek
100 gram knolselderij
4 stengels bleekselderij
1 stevige appel
olijfolie
rozenazijn
rozensiroop
gemengde sla naar keuze
gedroogde of verse rozenblaadjes

Bereiden

  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze doormidden. Hak de knoflook en het sjalotje klein. Snijd het spek en de knolselderij in blokjes en de bleekselderij in schijfjes. Was de appel en snijd hem in blokjes.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan, fruit hierin de knoflook en het sjalotje en voeg de paddenstoelen en de spekjes toe. Laat alles kort bakken, doe de knolselderij en de bleekselderij erbij en bak alles nog even goed door.
  • Blus af met een scheutje rozenazijn en een heel klein scheutje rozensiroop. Voeg de blokjes appel toe en warm alles kort door. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Zet in het midden van de borden wat gemengde sla. Schep het paddenstoelengerecht erop en eromheen. Strooi er eventueel wat gedroogde of verse rozenblaadjes overheen.

Dit recept komt uit “de Smaak van de Roos”.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten