Andijvie is wellicht niet de eerste groente waar je aan denkt als je soep wilt maken. Maar we laten je graag zien (en proeven) dat andijviesoep verrassend lekker kan zijn.

Lunchgerecht voor 6-8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
 

Ingrediënten

1 liter groentebouillon
1 aardappel
1 teentje knoflook
1 gedroogd pepertje
500 g gesneden andijvie
200 g gerookte makreelfilet
100 ml crème fraîche

Bereiden

  • Zet de bouillon op het vuur. Schil de aardappel en snij in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
  • Snij het teentje knoflook fijn en voeg deze samen met een verkruimeld pepertje, de andijvie en de aardappelblokjes toe aan de bouillon. Breng aan de kook.
  • Verwijder vel en eventuele graten van de makreel en pluk in stukjes. Hou de helft van de makreel apart voor de garnering en voeg de rest toe aan de bouillon.
  • Kook de soep 10 minuten tot de aardappel gaar is. Voeg de helft van de crème fraîche toe en pureer de soep met een staafmixer.
  • Verdeel de soep over kommen. Garneer met de rest van de crème fraîche, de rest van de makreel en wat versgemalen peper.

Tip:

Deze soep vult de maag goed. Neem een kleine kom bij de lunch en serveer er bijvoorbeeld knapperig vers volkorenbrood met boter bij.

Hou je van soep? Schaf dan onze receptspecial Soep aan met 16 PuurGezonde soepen. Deze download is te koop voor € 2,50 in onze webshop.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten