Walnootpesto, een lekkere hartige smaak. Natuurlijk maak je deze zelf.

lunchgerecht
2 personen 
bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

30 gram walnoten
2 handen rucola
4 eetlepels olijfolie
rasp van ½ (biologische) citroen
2 eetlepels citroensap
4 sneetjes volkoren zuurdesembrood (of een andere lekkere broodsoort)
40 gram harde schapenkaas in plakjes
enkele cherrytomaatjes
2 eetlepels honing

Bereiden

  • Hak de walnoten fijn in een blender of keukenmachine samen met de rucola, 2 eetlepels olijfolie en het citroenrasp en sap. Breng op smaak met peper.
  • Besmeer 2 sneetje brood dik met dit mengsel. Verdeel de kaas erover.Snij de tomaatjes in plakjes en leg ze op de kaas.
  • Besmeer de andere 2 sneetjes brood met honing en leg deze met de besmeerde kant op de kaas.
  • Verhit een koekenpan. Bestrijk de sandwiches aan beide kanten met de resterende olie en bak de sandwiches in een paar minuten bruin en knapperig.
  • Direct serveren.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten