Spinazietaart

Lekker met kwarkdeegbodem en boordevol groente. Dat is PuurGezond!

bij- of lunchgerecht
8 personen
bereidingstijd: 45 minuten
oventijd: 45 minuten
wachttijd voor deeg: 30 minuten

Ingrediënten

homemade hartige taart bodem
1 grote ui
olijfolie
800 gram verse en gewassen spinazie (of 450 gram diepvries spinazie)
100 gram zongedroogde tomaatjes uit olie
100 gram feta
½ theelepel nootmuskaat
200 gram crème fraîche
3 eieren
50 gram geraspte belegen boerenkaas

Bereiding

  • Bereid het deeg zoals hier aangegeven. Bekleed een bakvorm (22-24 cm doorsnede) met het deeg en prik gaatjes met een vork in de bodem. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  • Snipper de ui en fruit deze in een beetje olijfolie glazig in een grote wok. Snij de verse spinazie klein. Voeg de spinazie in gedeeltes toe aan de ui, totdat alles is geslonken. Schep het ui-spinaziemengsel in een vergiet en laat het goed uitlekken. Snij de zongedroogde tomaatjes en brokkel de feta klein.
  • Klop de eieren los. Doe vervolgens het uitgelekte spinaziemengsel in een schaal. Voeg hier de tomaatjes, feta, nootmuskaat, crème fraîche en geklutste eieren aan toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar en voeg eventueel nog wat peper toe.
  • Schep het mengsel in de vorm. Bestrooi als laatste de bovenkant met wat geraspte kaas. Bak de taart in 40 minuten gaar.

 

Recepten waarin groenten de hoofdrol spelen, dat is een van de bouwstenen van jouw PuurGezond plan. Meer weten over PuurGezond eten? Lees ons boek Eet Meer: lekker in je vel met PuurGezond. Je koopt het voor 21 euro in onze webwinkel  

Lunchrecepten