lunch- of voorgerecht
4 personen

Ingrediënten

8 dikke witte asperges
2 rode pepertjes, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
50 gram boter
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 gram bloem
250 ml gezeefde tomaten
100 ml room (bijvoorbeeld slagroom of sojaroom)

Bereiden

  • Schil de asperges en snijd de uiteinde af. Doe één pepertje, asperges, aspergesuiteinden en schillen (gewassen!) in een pan en zet dit net onder water met een beetje zout.
  • Breng dit aan de kook en haal na 6 minuten de asperges eruit. Laat de rest nog 30 minuten zachtjes trekken. Hierna zeven en het kookvocht bewaren. Hak het resterende pepertje fijn.
  • Smelt de boter en bak de ui met de knoflook en pepertje 2-3 minuten. Roer de bloem erdoor en bak deze 1 minuut mee om te garen. Schenk de gezeefde tomaten erbij en roer tot een lichtgebonden en egale soep.
  • Schenk er 500 ml aspergekookvocht en de room bij en roer tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog zoveel aspergevocht toe tot de soep de gewenste dikte heeft bereikt.
  • Breng de soep op smaak met peper. Verdeel de stukken asperges over 4 borden of koppen en bestrooi eventueel met fijngehakte rode peper.

Dit recept komt uit Asperges van Francis van Arkel.

Lunchrecepten