lunch- of voorgerecht
4 personen

Ingrediënten

8 dikke witte asperges
2 rode pepertjes, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
50 gram boter
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 gram bloem
250 ml gezeefde tomaten
100 ml room (bijvoorbeeld slagroom of sojaroom)

Bereiden

  • Schil de asperges en snijd de uiteinde af. Doe één pepertje, asperges, aspergesuiteinden en schillen (gewassen!) in een pan en zet dit net onder water met een beetje zout.
  • Breng dit aan de kook en haal na 6 minuten de asperges eruit. Laat de rest nog 30 minuten zachtjes trekken. Hierna zeven en het kookvocht bewaren. Hak het resterende pepertje fijn.
  • Smelt de boter en bak de ui met de knoflook en pepertje 2-3 minuten. Roer de bloem erdoor en bak deze 1 minuut mee om te garen. Schenk de gezeefde tomaten erbij en roer tot een lichtgebonden en egale soep.
  • Schenk er 500 ml aspergekookvocht en de room bij en roer tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog zoveel aspergevocht toe tot de soep de gewenste dikte heeft bereikt.
  • Breng de soep op smaak met peper. Verdeel de stukken asperges over 4 borden of koppen en bestrooi eventueel met fijngehakte rode peper.

Dit recept komt uit Asperges van Francis van Arkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten