lunch- of voorgerecht

Ingrediënten

800 gram pastinaken
1 bol knoflook
2 uien
scheut olijfolie
tak rozemarijn
rasp van de schil van een ½ citroen
2 blokjes groenten- of kruidenbouillon
staafmixer

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de bol knoflook op een rooster in de oven en pof hem in 30 minuten gaar en geurig. Laat hem wat afkoelen.
  • Verhit een scheut olijfolie in een soeppan. Schil de uien en snijd ze in stukken. Bak ze op zacht vuur gaar en goudkleurig, duurt ongeveer 20 minuten. Voeg rozemarijn en citroenschil toe, smoor nog een paar minuten mee. Schil de pastinaken en snijd ze in grove stukken. Voeg zoveel water (ongeveer een liter) toe dat de pastinaken ruim onder staan. Breng het water aan de kook en kook de pastinaken gaar.
  • Snijd de kroon van de bol knoflook af en pluk met een puntig mesje de helft van de knoflook uit hun schil. Voeg ze toe aan de soep samen met de bouillonblokjes. Verwijder de tak rozemarijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Als je de soep nog te dik vindt kun je wat water toevoegen. Breng op smaak met peper en eventueel wat extra zout.

Dit recept is geschreven door chefkok Lisette Bossert en wij mochten het overnemen.

Lunchrecepten