Bietjes in de hoofdrol in deze heerlijke burger.


4 personen
bereiding 25 minuten; oventijd 25 minuten; wachttijd 30 minuten

Ingrediënten

200 g rode bieten, voorgekookt

1 kleine rode ui

1 teentje knoflook
250 g kikkererwten (uitlekgewicht)
50 g havermout
1 tl paprikapoeder

1 el chiazaad
4 volkoren pitabroodjes of 4 volkoren bollen
½ mango
¼ komkommer

Voor de saus
1 avocado
1 el tahin
1 el limoensap

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd de bieten in stukken. Snipper de ui en pers de knoflook. Doe de biet, ui, knoflook en kikkererwten in een keukenmachine en mix tot een bietenmengsel. Niet te fijn want er mogen best wat grove stukken in zitten
  • Doe het bietenmengsel in een kom en meng dit samen met de havermout, paprikapoeder, chiazaad, peper en eventueel wat zout goed door elkaar
  • Laat 30 minuten staan zodat de havermout het vocht goed opneemt
  • Maak 4 burgers van het bietenmengsel
  • Leg de burgers op de bakplaat en bak ze in 20-25 minuten gaar
  • Snijd de pitabroodjes of volkoren bollen open
  • Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Snijd de komkommer in schijfjes
  • Leg de bietenburger op een pitabroodje of volkoren bol en garneer met avocadosaus, komkommer en mango

Saus
Schil de avocado en verwijder de pit. Pureer samen met de tahin en het limoensap tot een egaal mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout

Dit recept mochten we overnemen uit het boek Eet als een expert "Party time".
We kunnen je de download Vegetarisch Slank Maandmenu aanraden als je vaker lekker vegetarisch wilt eten.
 

Lunchrecepten