voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

½ venkel
1 sjalot
1 bosje groene asperges
250 gram spinazie
1 doosje broccolikiemen
4 gekookte eitjes
1 eetlepel azijn
1 theelepel mosterd
5 eetlepels olijfolie, extra vierge

Bereiden

  • Was de groenten. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Snipper het sjalotje. Snijd de harde achterkant van de asperges en stoom of kook ze.
  • Voor de dressing 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel azijn in een kom scheppen, al roerend met een garde 5 eetlepels olijfolie toevoegen. Roeren tot een gladde emulsie. Op smaak maken met peper.
  • Maak de spinazie aan met de dressing. Knip de broccolikiemen af.
  • Meng alle groenten door elkaar en leg de salade in een schaal of bord. Snijd de eieren en leg deze bovenop de salade.

Dit recept komt van Discover Fresh.

Lunchrecepten