voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

½ venkel
1 sjalot
1 bosje groene asperges
250 gram spinazie
1 doosje broccolikiemen
4 gekookte eitjes
1 eetlepel azijn
1 theelepel mosterd
5 eetlepels olijfolie, extra vierge

Bereiden

  • Was de groenten. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Snipper het sjalotje. Snijd de harde achterkant van de asperges en stoom of kook ze.
  • Voor de dressing 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel azijn in een kom scheppen, al roerend met een garde 5 eetlepels olijfolie toevoegen. Roeren tot een gladde emulsie. Op smaak maken met peper.
  • Maak de spinazie aan met de dressing. Knip de broccolikiemen af.
  • Meng alle groenten door elkaar en leg de salade in een schaal of bord. Snijd de eieren en leg deze bovenop de salade.

Dit recept komt van Discover Fresh.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten