lunch- of voorgerecht
4 personen

Ingrediënten

Voor de tomatendressing:
150 gram tomaten, grof gehakt
4 zongedroogde tomaten, in plakjes
5 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels wittewijnazijn
2 basilicumblaadjes
½ theelepels zeezout

Voor de rest:
175 gram quinoa
3,75 dl water
2 courgettes, diagonaal in plakken van 1 cm
12 kerstomaatjes
olijfolie, voor het invetten

Bereiden

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand of verhit een grillpan tot hij heet is.
  • Maak de tomatendressing: meng alle ingrediënten 30 seceonden in een keukenmachine of blender en laat het geheel 3-4 minuten staan, zodat de zongedroogde tomaten het vocht kunnen opnemen. Meng alles daarna in 30 seconden tot een gladde, dunne dressing.
  • Doe de quinoa en het water in een kleine pan, breng dat aan de kook, dek de pan af en laat de quinoa 12 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur.
  • Leg de courgettes op een bakplaat en zet ze 10 minuten onder de grill of leg ze in een grillpan en grill ze tot ze lichtbruin zijn. Grill de kerstomaatjes net zo.
  • Vet 4 kleine ramekins in met olie en vul ze met de quinoa. Druk de quinoa voorzichtig aan en keer de ramekins dan midden op een bord om. Leg de gegrilde courgette en tomaat eromheen: sprenkel de tomatendressing erover en schep hem ernaast.
  • Serveer warm of koud.

Dit recept is afkomstig uit het Le Pain Quotidien Kookboek.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten