snack, hapje of lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten
wachttijd: 1 uur

Ingrediënten

200 gram bloem
½ zakje bakpoeder
7 eetlepels zonnebloemolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 peper (Madamme jeanette of Spaanse peper)
1 eetlepel kerriepoeder
300 gram kipfiletreepjes
2 eetlepels tomatenpuree

Bereiden

  • Meng de bloem met het bakpoeder, 2 eetlepels olie en een snufje zout. Voeg beetje bij beetje 125 ml water toe en meng het tot een soepel deeg. Laat het deeg ongeveer een uur op kamertemperatuur rusten.
  • Maak intussen de vulling. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snij de peper heel fijn.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en peper. Voeg de kerrie toe. Voeg de kipreepjes toe en bak deze in ongeveer 5 minuten bruin.
  • Voeg de tomatenpuree toe en eventueel 2 eetlepels water. Laat het geheel nog even sudderen.
  • Maak van het deeg vier balletjes. Rol de balletjes uit tot ronde lappen van ongeveer 12 cm doorsnede. Verhit van de rest van olie 1 eetlepel in een koekenpan en bak hierin een deeglapje aan beide kanten bruin. Druk tijdens het bakken het deeg plat met een spatel. Bak zo alle lapjes bruin.
  • Serveer de warme roti met de kip.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten