bij- of lunchgerecht
6 personen

Ingrediënten

Voor de salade:
500 gram farro, omgespoeld
450 gram tuinerwtjes, vers of uit de diepvries
2 stengels bleekselderij
½ rode ui
2 jalapeñopepers, zonder zaadjes en fijngehakt
2 grote handenvol munt, grofgehakt
1 grote handvol oregano, grofgehakt
200 ml Latijns-Amerikaanse vinaigrette
100 gram harde geitenkaas, fijngesneden of geraspt

Voor 400 ml Latijns-Amerikaanse vinaigrette:
80 ml zoete sherry
60 ml sherryazijn
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gerookte-paprikapoeder (pimentón)
½ theelepel chilipoeder
150 ml extra vergine olijfolie
80 ml sesamolie
grote handvol oregano, fijngehakt

Bereiden

Dressing:

  • Maak eerst de dressing: Meng de sherry of tequila, sherryazijn en specerijen in een kleine steelpan en breng aan de kook. Giet in een middelgrote kom en zet weg om af te koelen.
  • Voeg al roerend beide soorten olie toe, één tegelijk, aan het kruidige azijnmengsel, tot je een mooie emulsie hebt. Roer de oregano erdoor. In een luchtdicht afsluitbare bak tot 1 maand in de koelkast te bewaren.
  • Maak dan de salade: Vul een middelgrote steelpan met water en breng aan de kook. Kook de farro 18-20 minuten, tot de korrels zacht zijn. Giet af en spoel om. Zet even weg. Blancheer de erwten in een steelpan met kokend water. Giet af. Schep in een kom met ijswater. Snipper de bleekselderij en rode ui.
  • Meng de farro, erwten, bleekselderij, rode ui, jalapeñopeper en kruiden in een grote kom. Doe er wat vinaigrette bij en schep erdoor. Breng op smaak met peper.
  • Schep in een grote serveerkom en strooi er de geraspte geitenkaas overheen.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Cantina Mexicana van uitgeverij Good Cook.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten